TA Mediteran

Еднодневни патувања

Охрид / еднодневна

термин: 12.07.2020 (недела) | 850мкд

Еднодневна прошетка
Охрид


Поаѓање од: Штип / Неготино / Кавадарци

 

Поаѓање од Штип во 06:00 часот пред нова пошта. Од Неготино во 06:45 часот бензинска Макпетрол, од Кавадарци во 07:00 часот бензинска Макпетрол - хотел Фени.  Пристигнување во Охрид. Охрид, вечниот град на митскиот Балкан, волшебниот рид на Македонија, со своето исконско пулсирање ги поврзува старите во новите времиња, за навек, бидејќи: Тој е жив град две илјади и четиристотини години, легитимен наследник на Лихнид, град со вткаени дострели на силната античка цивилизација; градот Охрид е всушност културната историја на Република Македонија во мало. Како епископски центар во античките времиња, а подоцна и преку надалеку прочуената Охридска архиепископија низ вековите, градот ја претставува, исто така, целокупната црковна историја на Македонија и го носи епитетот “балкански Ерусалим”.

    

 

Цена на аранжманот: 850мкд

 

Во цената на аранжманот е вклучено:

  • Превоз на наведената релација со високотуристички автобус или минибус;

Во цената на аранжманот НЕ е вклучено:

  • Патничко осигурување (незадолжително) - 100мкд.

За реализација на аранжманот, потребно е минимум 20 патници. 

За овој аранжман важат Општите услови на патување на МЕДИТЕРАН и СКТМ.

Новости

следете не

twinter rss

Контакт

Ул: Ванчо Прќе бб / 2000 Штип, Mакедонија
+389 32 397 001 | +389 70 210 219
e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Сервиси