TA Mediteran

Еднодневни патувања

Дојран / еднодневна

термин: 11.07.2020 (сабота) | 550мкд

Еднодневно капење
Дојран


Поаѓање од: Штип / Радовиш / Струмица.

 

Поаѓање од Штип во 07:00 часот пред нова пошта. Од Радовиш во 07:30 часот бензинска Лукоил, од Струмица во 08:00 часот бензинска Макпетрол - кружен.  Пристигнување во Дојран. Дојран е историски град во југоисточниот дел на Република Македонија на брегот на Дојранско Езеро, којшто бил разурнат во Првата светска војна кога броел дури 18 000 жители. Покрај Дојранското езеро на македонската страна постојат три населби: Нов Дојран, Стар Дојран и Николич во кои живеат над 4000 жители. Стар Дојран е населба на западниот дел на дојранското езеро. Денес населбата има туристичко-рекреативна функција со голем број на викендички. Покрај дојранскиот брег постојат 40 хотели и други сместувачки капацитети, неколку модерни казина и над 600 викенд–куќи. Во 18:00 часот планирано враќање.

    

 

Цена на аранжманот: 550мкд

 

Во цената на аранжманот е вклучено:

  • Превоз на наведената релација со високотуристички автобус или минибус;

Во цената на аранжманот НЕ е вклучено:

  • Патничко осигурување (незадолжително) - 100мкд.

За реализација на аранжманот, потребно е минимум 20 патници. 

За овој аранжман важат Општите услови на патување на МЕДИТЕРАН и СКТМ.

Новости

следете не

twinter rss

Контакт

Ул: Ванчо Прќе бб / 2000 Штип, Mакедонија
+389 32 397 001 | +389 70 210 219
e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Сервиси